Schaap Marokko

Ingredienten:
1 kilo schapevlees – 1 kilo tomaten – 2 courgettes – 2 aubergines – 2 meiraapjes -1 ui – 4 tenen knoflook – 1 blik kekererwten (garbanzos) – 1 bos koreander – 1 el paprikapoeder – 1/2 el gemberpoeder – 1/2 el komijn

Bereidingswijze:
Schapevlees in 1 liter water opzetten en gaar laten koken tot het water verdampt is.
Intussen groenten wassen en in niet te fijne stukken snijden. Koreander wassenen fijnsnijden.
Knoflook en ui in snippers hakken.
Tomaten pellen en fijnsnijden.
De gourgettes,meiraap en de aubergines bij het vlees doen en langzaam half gaar laten smoren.
Vervolgens de fijngesneden tomaten de knoflook,ui,koreander en de kruiden toevoegen.
En als laatste de kekers uit laten lekken,toevoegen en mee laten warmen.
Lekker met vers gebakken brood.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: n.v.t.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.