Kip curry

Ingredienten:
4 grote kippenbouten (zonder vel)
1 ui, fijngehakt
1 tl teentje knoflookpasta
2 tl gemberpasta
400 g tomatenblokjes (blik)
3 dl yoghurt
3 el olie
1 tl kurkumapoeder
1 tl komijnzaad
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 tl chilipoeder
2 tl garam masala

Bereidingswijze:
Fruit de ui, knoflook en gemberwortel een paar minuten.

Voeg daarna kurkuma, komijn, kruidnagel, kaneel, chilipoeder en garam masala toe. Bak het geheel nog een minuut.

Voeg tenslotte tomaten en yoghurt toe en laat alles nog een paar minuten bakken.

Leg de kippenbouten in een ovenvaste schaal, giet de saus over de kip en bak de kip ongeveer 45 minuten in de oven op 180° C.

Halverwege de kip omdraaien en opnieuw overgieten met de saus.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *