Kip met Mozarella

Ingredienten:
4 Kipfilets, Boter om in te bakken, Ansjovisfilets, Melk (om ansjovis te ontzouten), Kappertjes, Mozzarellakaas in dunne plakjes, Majoraan, Peterselie, Sherry(zoet), Koks room, Zout en Peper

Bereidingswijze:
Plet indien nodig de filets. Smelt de boter in een Sauteuse en voeg het knoflook en filets toe zodra de boter schuimt. Bak ze aan beide zijde lichtbruin. Temper de temperatuur en leg een plak kaas op de kipfilets en schik de ansjovis en kappertjes op de kaas. Strooi hier de kruiden over en bak op zeer lage temperatuur of in de oven tot de kaas gesmolten is. Blus het aanbaksel in de sauteuse af met de sherry, voeg de room toe, goed door kloppen en de saus inkoken. Zout en Peper naar smaak toevoegen. De saus e.v.t. wat bij binden met klontje koude boter of aardappelmeel.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *