Sinaasappelpudding

Ingredienten:
5 blaadjes gelatine – 6 dl versgeperst (mag ook sinaasappelsap met vruchtvlees zijn) – 1/4 plus 1/8 l slagroom – 8 el suiker – 3 tl geraspte sinaasappelschil – 2 eieren

Bereidingswijze:
Week de gelatine een aantal minuten in koud water. Verwarm een scheutje sinaasappelsap en los de gelatine (even uitknijpen) er in op.
Doe het sinaasappelsap in een kom en doe er 1/8 l slagroom bij. Roer dit kort door met de mixer. (Met de foodprocessor of blender mag natuurlijk ook..) Voeg er de 1/4 l slagroom, de eieren, de suiker, de opgeloste gelatine en de geraspte sinaasappelschil erbij en mix het nog 1 minuut.
Doe dit geheel in een grote schaal of in losse schaaltje en dek deze goed af met plasticfolie. Laat dit minstens 3 uur, 5 uur is beter, in de koelkast opstijven.

Bereidingstijd: 180
Voor: 6 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Type: Anders
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.