Lamscurry met amandelen
Ingredienten:
1 grote ui
500 gr. lamsbout zonder been
3 eetlepels olie
1 theelepel bloem
1 dl. biogarde roer
1 pot kormasaus (350 gr., Uncle Ben’s)
1/4 zakje verse koriander (1 15 gr.)
25 gr. amandelschaafsel
Bereidingswijze:
Snipper de ui fijn en snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui +/- 2 min. zachtjes. Bak het vlees +/- 3 min. mee. Roer ondertussen de bloem door de biogarde roer. Voeg de kormasaus en de biogarde roer aan het vlees toe en roer goed. Laat het vlees afgedekt in +/- 15 min. zachtjes gaar sudderen. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Knip de koriander fijn en roer de helft van het amandelschaafsel en de koriander door de curry. Strooi de rest van het schaafsel erover. Serveren met basmatirijst en komkommersla.
Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie