wantan soep

Wan Tan soep

Een wan tan is een deeggerecht uit de Chinese keuken, het is een balletje vlees opgerold in deeg.

Een wantan wordt gemaakt als een deegballetje of noedel, en gevuld met gehakt vlees. De vulling bestaat typisch uit gehakt varkensvlees, soms ruw versneden garnaal, fijnversneden gember, fijnversneden ui, sesamolie en sojasaus. De vulling wordt normaal voorgegaard, vervolgens met het deeg omhuld, en dan in een mandje in een stoombad verder gaar gemaakt. Ze kunnen zo opgediend worden met rijst of noedels, of in een wan tan soep geserveerd worden.

Ingredienten:
900 ml. kruidige kippebouillon
1 portie Wan Tans met varkensvlees
4 eetlepels soyasaus
2 eetlepels fijngesneden sla-uitjes
2 eetlepels fijngesneden rode paprika

wantan soep

wantan soep

Bereidingswijze:
Bereid de basisbouillon (zie chinese kippenboullion) en schep na het zeven het overtollige vet eraf. Bereid het Wan Tan-deeg. Verwarm de bouillon in de wok op een matig vuur. Voeg er naar smaak soyasaus aan toe. Aan de kook brengen, gas lager zetten. De Wan Tans in de bouillon doen en 5 minuten zachtjes laten koken. Voortdurend roeren om samenklonten van de Wan Tans te voorkomen. Voor het opdienen de fijngesneden sla-uitjes en paprika over de soep strooien of er apart bij serveren.

Bereidingstijd:
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *