Knolselderij Cajun Schotel met Rookworst

Ingredienten:
1 grote knolselderij (+/- 1 kilo)
1 rode paprika
1 ui
3 tomaten
1 rookworst (25 gr)
2 eetlepels boter
1 a 1,5 eetlepel cajun kruiden
1 blikje tomatenpuree (70 gr )
1 zak rosti (600 gr diepvries, Aviko)
100 gr geraspte kaas
1 ei, 4 eetlepels melk
zout, peper

Bereidingswijze:
Knolselderij in blokjes van +/- 2 cm snijden. Paprika in smalle reepjes snijden en ui in stukken. Tomaten ontvellen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Rookworst in dikke plakken snijden. Boter verhitten en knolselderij, ui, paprika en cajun kruiden op laag vuur al omscheppend +/- 5 minuten bakken. Tomaat, rookworst en tomaten puree toevoegen en geheel afgedekt nog 5 minuten laten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Knolselderij mengsel in ovenschaal doen. Oven voorverwarmen op 200 C (gasstand 4). Rosti over knolselderij verdelen. In kom ei met melk en zout loskloppen. Kaas erdoor roeren en over rosti verdelen. In 40 a 45 minuten goudbruin laten worden in de oven.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.