Courgette Preitaart

Ingredienten:
6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
3 preien
1 courgette
150 g cashewnoten
50 g boter
halve el kerriepoeder
4 eieren
125 ml zure room 100 g geraspte belegen kaas

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien zoals op het pak staat. Was de preien goed en snijd ze in ringen. Snijd de courgette in blokjes Hak de helft van de cashewnoten fijn.
Bereidingswijze:
Smelt de boter en schep er de prei, courgette en de kerriepoeder door. Laat de groenten in een gesloten pan gaarsmoren in 20 min. Pureer de groenten in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer de eieren los en roer ze dan door de groenten samen met de zure room, de helft van de geraspte kaas, de fijngehakte cashewnoten en zout en peper naar smaak. Bekleed een ronde springvorm 22/24 cm doorsnede met de plakjes bladerdeeg. Schep de vulling in de vorm en bestrooi het geheel met de rest van de cashewnoten en de rest van de geraspte kaas. Bak de taart in 45 min. gaar in de oven.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *