Kokos Ossenhaas

Ingredienten:
500 gram ossenhaas
2 teentjes knoflook
2 theelepels geraspte citroenschil
1 theelepel verse gemberwortel, geraspt
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker
3 eetlepels arachideolie
50 gram gemalen kokos
3 lente-uitjes, in dunne ringen
1,25 dl kokosmelk

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in reepjes. Meng knoflook, citroenschil, gember, gemalen koriander, kurkuma, suiker en 2 eetlepels olie. Schep het vlees erdoor en laat het afgedekt 1 uur in de koelkast marineren. Verhit de rest van de olie in een wok of koekenpan. Roerbak het vlees in porties; schroei het snel dicht. Roerbak lente-ui en kokos 1 minuut. Doe het vlees terug in de wok, voeg de kokosmelk toe en laat het geheel door en door warm worden. Serveer met rijst.

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Roerbak
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *