Cajun-Kip

Kip Cajun

Heerlijk gerecht deze kip cajun, en zo lekker snel klaar. Beetje rijst erbij en je hebt in no-time een top gerecht op tafel.
Tip: probeer eens een biologische kip, deze smaken van zichzelf al een stuk beter dan die plof kippen.

Ingredienten:

  • 500 gr kipfilet
  • 2 el cajunkruiden
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 3 stelen bleekselderij
  • 3 tomaten

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilets in reepjes, doe ze in een kom, meng er de cajunkruiden
en 1 eetlepel olie door.
Laat dit afgedekt minstens 20 minuten marineren.
Snipper de ui en de knoflook.
Snijd de schoongemaakte bosuitjes eerst in de lengte doormidden en daarna
in stukjes van 4 cm.
Snijd de schoongemaakte paprika in smalle reepjes.
Snijd de bleekselderijstelen in de lengte in drieën en daarna in stukjes
van 4 cm.
Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het
vruchtvlees in reepjes.
Verhit de resterende olie in de wok en roerbak de reepjes kip in ca 4
minuten goudbruin.
Laat de ui en de knoflook 2 minuten meebakken.
Voeg de paprika en de bleekselderij toe en roerbak nog 4 minuten.
Voeg de bosui en de tomaat toe en roerbak nog 2 minuten.
Serveer dit witte met rijst.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Roerbak
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.