Komkommersoep met gerookte zalm

Ingredienten:
150 gr gerookte zalm
4 dl melk
1/2 komkommer
2 vleestomaten
2 eetlepels gehakte bielook
2 dl yoghurt
2 dl kippenbouillon
versgemalen peper zout

Bereidingswijze:
Snijd de zalm in smalle reepjes breng de melk met3/4 deel van de zalm zachtjes aan de kook.
Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water , pel ze en verdeel ze in blokjes.
Pureer de melk met de zalm samen met de komkommer, tomatenblokjes en 1 eetlepel bieslook met de staafmixer of in een keukenmachine.
Schenk de yoghurt en de bouillon erbij en meng goed. Voeg peper en zout naar smaak toe
Zet de soep minimal 30 minuten liever nog langer in de koelkast om goed af te koelen
Serveer de soep met de rest van de bieslook en de zalmreepjes lekker met ciabatta of stokbrood.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.