Tamarillocremesoep

Ingredienten:
peper, zout
foelie, harissa
1 laurierblad
boter
300 gr pompoen
1/2 preiwit
1 kleine ui
enkele blaadjes lavas
1/2 runderbouillontablet
2 rijpe tamarillo’s (Zuid-Amerikaanse vrucht, ook wel ‘boomtomaat’ genoemd)
1 kleine vleestomaat
50 gr puur kalfsgehakt en bloem
2 eetlepels room
1/2 eetlepel gehakte peterselie

Bereidingswijze:
Kook 1/2 liter water met een mespuntje harissa, de laurier, 1 eetlepel boter en 1/2 koffielepel zout.
Schil en ontpit de pompoen, snijd hem in stukken en leg die in het water.
Snijd de prei, de uien en de lavas klein en doe ze in het water.
Voeg na 45 minuten een mespuntje foelie en het bouillonblokje toe.
Was en pel de tamarillo’s, haal het steeltje eraf, snijd ze in kleine stukjes en voeg die bij de soep.
Laat alles zachtjes gaar koken.
Pel de tomaat, ontpit hem en snijd hem in kleine stukjes.
Haal de laurier uit de pan, mix de soep en passeer de soep door een puntzeef.
Doe wat bloem op uw handen, maak van het gehakt balletjes ter grootte van een hazelnoot en pocheer ze in de soep gaar.
Proef of de soep genoeg smaak heeft en voeg er eventueel wat kruiden bij.
Doe er daarna de room in en breng de soep al roerend tot het kookpunt.
Haal de soep van het vuur en doe er de tomaatblokjes en de peterselie bij.

Bereidingstijd: 90
Voor: 2 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Soep
Seizoen: Kies

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *