Pompoen Kerriesoep
Ben je ook zo gek op pompoen soep. Deze pompoen kerriesoep is helemaal top
Ingredienten:
- 110 gr boter
- 50 gr ui
- 200 gr pompoenvruchtvlees
- 200 gr pompoenblokjes
- 12 gr kerrie poeder
- 110 gr bloem
- 2,8 ltr bouillon
- 25 gr rijst
- 25 gr bladselderij
- 16 gr bouillonpoeder [of 1 blokje]
Bereidingswijze:
Smelt boter in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui en kerriepoeder aan
Pureer 200 gr pompoenvlees en voeg het aan de boter toe
Voeg de bloem toe en laat de bloem gaar worden op een laag vuur
Langzaam afblussen met de bouillon en breng het aan de kook
Ondertussen de rijst in water gaar koken, en aan de soep toevoegen.
Bladselderij fijnsnijden en voeg dit op het laatste moment aan de soep toe samen met de blokjes pompoen.
Breng de soep op smaak met bouillon poeder of blokje of met peper en zout.
Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie