Yassa Kip

Ingredienten:
4 kippenpoten
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 uien, in ringen
1/2 tl chilipoeder
1 laurierblad
6 el citroensap
6 el wijnazijn
3 dl kippenbouillon
4 el olie
zout, peper naar smaak

Bereidingswijze:
Meng 2 el olie met de wijnazijn, citroensap, laurier, chilipoeder, zout, peper, ui en knoflook en laat de kip hierin minstens 4 uur marineren.

Bak de kip in olie in 5 min. goudbruin.

Voeg de uien uit de marinade toe en bak alles 5 min.

Voeg de rest van de marinade en de bouillon toe en laat alles sudderen tot de kip gaar is.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *