Pastasalade met Advocado en Surumi

Ingredienten:
+/- 200 gr vlindermacaroni, bijv “Cravattine all’uovo” van Grand Italia (ministrikjes)
zout en peper uit de molen
2 tomaten (tros of roma)
1 rijpe avocado (schil kun je indrukken maar is nog niet bruin)
1 citroen
+/- 200 gr crabsticks (uit de vriezer – AH of vers)
2 theelepels suiker
1/8e liter crèmefraiche
3 flinke eetlepels mayo of een magere versie daarvan
1 flinke eetlepel gesnipperde dille (vers of uit de vriezer)
2 sjalotjes

Bereidingswijze:
Macaroni beetgaar koken in ruim water met zout. Pasta afspoelen met koud water en in vergiet laten uitlekken en indien nog nodig laten afkoelen.
Sjalotten schillen en in fijne ringetjes snijden.
Tomaten wassen en in kleine stukjes snijden.
Avocado door midden, pit eruit wippen met eetlepel en vruchtvlees ontdoen van schil; vruchtvlees in blokjes snijden en besprenkelen met citroensap (die citroen moet je dus uitpersen of je gebruik in plaats daarvan citroensap uit zo’n flesje).
De ontdooide crabsticks ook in blokjes snijden (let op als je die rechte crabsticks neemt uit de vriezer – niet van AH – daar zit een plastic velletje omheen).
Dressing:
De suiker door +/- 2 eetlepels citroensap roeren en oplossen, crème fraiche + mayo + dille erbij en tot een glad sausje roeren. Op smaak brengen met weinig zout en veel peper.

De afgekoelde pasta en dressing + overige ingrediënten door elkaar scheppen.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Fusion
Type: Pasta
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *