Peper Ribey steak met cognac

Ingredienten:
4 ribeye-steaks
2 eetlepels cognac
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepels droge gekneusde of grofgemalen rodepeperbesjes
1 eetlepel ingemaakte rodepeperbesjes
1 dl. zure room
1/2 theelepel tijm
zout

Bereidingswijze:
Wrijf het vlees rondom in met de cognac en de olijfolie en bestrooi het met de gekneusde peperbesjes. Meng de ingemaakte peperbesjes met de zureroom, de tijm en een snufje zout.
Steek de barbeque aan of verwarm de grill voor. Grilleer de steaks aan beide kanten bruin en rose van binnen (+/- 2 min. aan elke kan, afhankelijk van de dikte van de steaks) Bestrooi het vlees met wat zout. Serveer het sausje erbij.

Bereidingstijd: 15
Voor: 4 personen.
Bereiding: BBQ
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.