Lams Shashlik

Ingredienten:
1 kg lamsbout (zonder bot) van de (islamitische) slager
1 en 1/2 dl olijfolie
Zout en peper
Wat paprikapoeder
4 gehakte uien
24 champignons
Vleespennen

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes van 3 bij 4 cm.
Marineer ze zo’n 24 uur in de olijfolie (houd wel wat achter voor de champignons) met zout, uien en paprikapoeder.

Neem 6 blokjes vlees voor elke pen en prik ze aan de pennen.
Gril ze 6 minuten, terwijl je de pen voortdurend omdraait.
Bak dan de champignons in olijfolie met peper en zout en gebruik ze als garnering.

Snijd tenslotte de voorjaarsuitjes in kleine stukjes en strooi ze rauw over de shashlik.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: BBQ
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.