Rosbief met bamboe

Ingredienten:
500 gr rosbief, 1 el sojasaus, 1 el droge sherry, 1 ei, 1 tl maizena, zout en vers gemalen peper, 6 gedroogde Chinese paddestoelen, 1 blikje bamboescheuten, stukje verse gember, 2 tenen knoflook, ½ rood pepertje, 100 gr peultjes, sesamolie, ± ½ l plantaardige olie om in te frituren en te roerbakken

Bereidingswijze:
Snij het vlees in dunne reepjes. Doe de reepjes vlees in een schaal.
Maak een marinade van de sojasaus, de sherry, het ei, de maizena, wat zout en vers gemalen peper. Meng de marinade door de reepjes vlees, laat het ± 1 uur intrekken.
Week de paddestoelen 20 minuten in heet water. Laat ze uitlekken, snij de harde stelen weg. Snij de paddestoelen in reepjes.
Snij de bamboescheuten in reepjes. Hak de gember, de knoflook en het pepertje fijn.
Verwarm de olie in de wok en bak de reepjes vlees goudbruin. Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
Giet de olie uit de wok, maar laat ± 3 el olie in de wok achter.
Roerbak hierin de reepjes bamboescheuten, paddestoelen, de gehakte gember, knoflook en peultjes in een paar minuten beetgaar, besprenkel met wat sesamolie. Maak op smaak met wat zout. Voeg het gebakken vlees toe en roerbak ± 3 minuten mee.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Roerbak
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *