Orgeade

Ingredienten:
250 gr. zoete amandelen
250 gr. suiker
100 gr. bittere amandelen
1,5 liter water

Bereidingswijze:
De amandelen 10 minuten in ruim kokend water laten staan, naspoelen en van de bruine velletjes ontdoen. De amandelen fijnmalen. Het water vermengen met de amandelen en doorroeren. Het mengsel door een doekje halen; de suiker in het vocht oplossen, aan de kook brengen en laten opkoken. Van het vuur de orgeade even laten staan en opnieuw aan de kook brengen. Deze bewerking drie keer herhalen. De orgeade geheel laten afkoelen en in goed schoongemaakte en goed gedroogde flessen wegzetten.

Bereidingstijd: 90
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Surinaams
Type: Dranken
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.