Saté kerang

Ingredienten:
1 kg mosselen
Knoflook
Asem (tamarinde)
Suiker
Kentjoer
Zout

Saus:

Tomatensaus
Pindakaas
Ananas
Djeroek poeroetblad

Bereidingswijze:
Laat de mosselen een nacht in schoon water staan
Maak de kruiden fijn en kook de mosselen in niet te veel water tot het water verdampt is
Haal de mosselen uit de schelp en prik ze aan een stokje
Rooster ze boven een houtskoolvuurtje krokant gaar
Neem voor de saus heet water en voeg er al roerend de tomatensaus, de pindakaas en wat fijngesnipperde ananas aan toe
Vergeet ook het djeroek poeroetblad niet, voor de speciale smaak
Doe de saus over de geroosterde mosselen en dien het warm op

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: BBQ
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *