Rijstkroket

Ingredienten:
100 gram kipfilet, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 30 gram boter, 200 gram gekookte rijst, 4 eierdooiers, 3 eetlepels room, 1 1/2 theelepel kipkruiden, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel chilisaus, 3 eetlepels rijstebloem, paneermeel, zonnebloemolie.

Bereidingswijze:
Snijd de kip in zeer kleine stukjes en doe deze in een kom. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit ui en knoflook in de hete boter goudgeel en vermeng ze met drooggekookte en afgekoelde rijst. Klop 3 van de 4 eierdooers goed los en voeg hieraan toe room, paprikapoeder, kipkruiden en chilisaus. Roer alles goed door. Haal het eiermengsel door de rijst en rol nu stevige kroketten van ca.7 cm lang. Druk ze eerst door de bloem, dan door het overgebleven, eveneens losgeklopte eigeel. Rol ze tenslotte om en om door paneermeel tot de rijst niet meer zichtbaar is en bak de kroketten in ca. 8 minuten in de hete olie knapperig bruin.

Bereidingstijd: 30
Voor: 8 personen.
Bereiding: Frituren
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *