Rijstsoep

Ingredienten:
2 el olie, 2 teentjes knoflook, geperst, 8.5 dl kippenbouillon, 225 gr varkensgehakt, 340 gr gekookte rijst, 2 stengels bleekselderij,fijngesneden, 2 bosuitjes, fijngesneden, 1 el gehakte verse korianderblaadjes en stengels, 1 el vissaus, mespuntje witte peper.

Bereidingswijze:
De olie in een wok verhitten en het knoflook fruiten tot het lichtgeel ziet. Met een schuimspaan de knoflook weer uit de pan halen en op keukenpapier uit laten lekken. De bouillon in een grote pan aan de kook brengen. Gehakt, rijst, bleekselderij en bosuitjes toevoegen en 15 minuten zacht laten koken. Koriander, vissaus en peper erdoor roeren. De soep met de licht aangebakken knoflook bestrooien en serveren.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Thais
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *