Gemberbier

Ingredienten:
een stuk gember van 250 gr., 750 gr. suiker, 1 eetl. citroenzuur, 1 eetl. cola-essence, 5 kruidnagels, 4 l. water.

Bereidingswijze:
De gember schoonmaken door het velletje ervan af te krabben. De gember met een ½ liter water in de blender doen en helemaal fijnmalen. De helft van de benodigde hoeveelheid water aan de kook brengen en over de gemalen gember gieten. De kruidnagels er ook bij doen. Afgedekt een paar uur laten staan totdat het water helemaal afgekoeld is. Het gemberwater zeven door een dun zeeflapje. Als de smaak van het vocht erg heet is een deel van het resterende water erbij doen en weer afproeven. De cola-essence door het gemberbier roeren suiker toevoegen en blijven afproeven tot de smaak goed is, Het citroenzuur met een weinig water oplossen en in het gemberbier doen. Bij gemberbier is de hoeveelheid water en suiker moeilijk aan te geven omdat de gember soms minder scherp van smaak is, vandaar dat er steeds geproefd moet worden.

Bereidingstijd: 120
Voor: 8 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Surinaams
Type: Dranken
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *