citroen risotto

Risotto met Citroen

Risotto met citroen of op zijn Italiaans risotto al limone. Lekker frisse risotto wat vooral bij de wat zwaardere gerechten past. Lijkt misschien een aparte combinatie, maar is echt heerlijk en licht.
citroen-risotto-rijst

Er zijn verschillende rijstsoorten die voor risotto gebruikt worden. Arborio is de meest gebruikte en de meest verkochte rijstsoort. Andere bekende soorten zijn Carnaroli en Vialone Nano. Minder bekende soorten zijn Cripto, Roma, Baldo, Lido, Alpe, Loto, Europa, Padano, Sant’Andrea, Balilla en Ribe

Ingredienten:

  • 400 gr Arborio rijst
  • 100 ml melk
  • 1 ui gesnipperd
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 eidooiers
  • 2 citroenen
  • 500 ml bouillon
  • extra virgine olijolie
  • zout

Bereidingswijze:

Fruit de ui in een pan in de olijfolie en voeg dan de droge rijst toe. De rijst even laten bakken. Kijk of de rijst een beetje doorzichtig word, dat is een teken dat hij gaar word en goed vocht op zal nemen.

Daarna een flinke scheut bouillon toevoegen en roeren totdat al het vocht is opgenomen door de rijst. Dit blijf je herhalen tt de rijst gaar en mooi soppig is. Zorg dat het ook weer niet te soppig word, het moet geen rijstepap worden. Ze zeggen altijd dat het moet golven als de zee.

Voeg zout naar smaak toe en dan de melk,eidooiers en Parmezaanse kaas.

Als laatste het sap van 1 citroen toe. Rasp de schil van de citroenen voeg deze ook toe.

Buon Appetito….

Voor: 4 personen
Soort: Bijgerecht
Tijd: 60 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *