Rosbief

Ingredienten:
1 kg rosbief
75 gram boter of margarine
peper en zout
½ eetlepel mosterd

Bereidingswijze:
Verwarm de oven 10 minuten voor op 250ºC. dep de rosbief met keukenpapier droog.
Verhit de boter op een hoog vuur in de braadslede en bak het vlees rondom bruin. Bestrooi het vlees met peper en zout en zet de braadslede in het midden van de oven. Schakel de temperatuur na 5 minuten terug naar 200ºc en bak het vlees in ca. 20 minuten rosé. Bedruip het vlees zo nu en dan met het braadvet uit de slede. Leg het vlees in een ovenvaste schaal en laat het in de uitgeschakelde oven 15 minuten rusten.
Giet bijna al het bakvet weg.
Schenk ¼ liter water in de braadslede en roer de aanbaksels los. Schenk dit in een pannetje en laat de jus 2 minuten zachtjes koken. Breng de jus op smaak met peper, zout en de mosterd en schenk hem in een juskom. Snijdt het vlees in plakken en geef de jus er apart bij.

Bereidingstijd: 60
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *