salade van gebakken eendeborst

Ingredienten:
borstfilet van eend met vet-zijde, frambozenazijn, notenolie, walnoten, teentje knoflook, het gele hart van krulandijvie, honing, franse mosterd, peper, zout, frambozen voor garnering

Bereidingswijze:
kerf de vet-zijde van de eendeborst ruitgewijze in. bak eerst deze vet-zijde aan daarna de andere zijde. plaats de pan open in een warme oven ca 15 minuten. De filet moet nog rose van binnen zijn. laat wat afkoelen, snij het vet eraf, en snij in dunne plakjes dwars op de draad van het vlees. maak een dressing van 1 deel frambozen azijn en 2 delen notenolie, peper, zout, klein teentje knoflook, iets mosterd, iets honing. Hak de walnoten niet te fijn en rooster ze even in een droge pan-met-tefallaag Doe in een pan neutrale olie

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Franse
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *