Salade van kidneybonen

Ingredienten:
150 gram gedroogde kidneybonen of 300 gram kidneybonen uit blik (uitlekgewicht)
1/2 ui
2 eetlepels kappertjes
8 kleine augurkjes
3 hardgekookte eieren
1 appel (golden delicious)
3 eetlepels mayonaise

Om af te werken:
4 blaadjes kropsla en 1 tomaat

Bereidingswijze:
Voorbereiding
Kidneybonen weken (min. 12 u.), afgieten en in schoon water in ongeveer 45 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen.

Bereiding:
Ui versnipperen.
4 augurkjes in kleine blokjes snijden.
Appel in kleine blokjes snijden.
Ui, augurk- en appelblokjes in kom doen en mengen met de mayonaise en een klein beetje azijn van de kappertjes.
2 hardgekookte eieren fijnmaken en samen met de kidneybonen en de kappertjes bij de andere ingrediënten voegen.
Bordjes beleggen met een blaadje kropsla, 2 tot 3 grote lepels salade, een waaiertje van augurk, een partje tomaat en een partje ei.
Geef er eventueel apart nog wat verdunde mayonaise bij (verdunnen met kappertjesazijn)

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *