Salade van krokant gebakken langoustines

Ingredienten:
20 zeer verse langoustines
1/2 dl walnootolie
125 gr haricots verts
125 gr gewassen veldsla
1/2 bos dragon
1 rijpe sinaasappel
1 dl kreeftenfumet
2 dl versgeperst sinaasappelsap
1 eetlepel vanilleazijn
1 dl gevogeltebouillon
20 gr fijngesneden gekonfijte sinaasappelschilletjes
3 eetlepels hazelnootolie
Peper
Zout

Bereidingswijze:
Pel de langoustines, maar laat de staartjes eraan zitten en verwijder het darmkanaal
Kook de haricots verts beetgaar, laat ze in ijswater schrikken en op een zeef uitlekken
Laat de kreeftenfumet, de vanilleazijn, het sinaasappelsap en de gevogeltebouillon tot eenderde inkoken
Neem de vloeistof van het vuur, roer er de notenolie door en voeg op het laatst het dragonkruid en de fijne, gekonfijte schilletjes toe
Breng de dressing op smaak met peper en zout
Schik de veldsla en de haricots verts op de borden
Schil de sinaasappel, snijd het vruchtvlees in partjes en schik die op de salade
Sauteer vervolgens de langoustines in de hete walnootolie tot ze lekker krokant zijn
Schenk de dressing over de salade en leg er per persoon 5 langoustines op

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Bijgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *