Ananas Likeur

Ingredienten:
Voor 1.5 Liter,

200gr. ananasmoes
1 ltr. alcohol 40 %
1/2 gespleten vanillestok
1/2 kaneelstok
3 kruidnagels
2 gr. saffraan

Bereidingswijze:
Ananasmoes verkrijgt men door een rijpe ananas in 8 stukken te snijden, en daarna te schrapen met uitzondering van de witte harde kern.

Voeg alle bestanddelen samen. Laat dit 3 weken onder af en toe schudden staan. Verwijder echter na 1 week de kruidnagels en het kaneelstokje. Zijn de 3 weken om dan kan men het geheel filteren met bijvoorbeeld een koffiefilter. Voeg tenslotte nog 200 gr. suiker toe opgelost in 0,2 ltr. water. Laat de likeur nog 1 week rusten alvorens er van te gaan genieten.

Bereidingstijd:
Voor: personen.
Bereiding: Overig
Gang: Bijgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Dranken
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.