Saté babi

Ingredienten:
500 gr mals varkensvlees
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 tl ketoembar
1 mespunt laospoeder
1 tl zout
1 tl djahépoeder
1 tl asem
1 tl goela djawa
2 el boter
2 el ketjap
Satéstokjes

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes
Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn
Wrijf ze fijn tesamen met de ketoembar, laos, zout, djahé, asem en goela djawa
Smelt de boter, haal van de warmtebron en roer de ketjap en het kruidenmengsel erdoor
Meng het vlees hiermee en laat het een half uur staan
Rijg het vlees aan de stokjes
Rooster het vlees vlak voor het eten
Heeft u geen saté-rooster, rooster de saté dan onder de grill
Verwarm de grill 10 minuten voor, leg de stokjes precies onder het grillelement met de uitlekbak eronder
Rooster de saté 5 minuten, draai de stokjes om en rooster de andere kant ook 5 minuten
Serveer met katjangsaus

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: BBQ
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.