Saté Bali
Ingredienten:
500 gr rundvlees
1 ui
2 teentjes knoflook
2 dl santen van 1/8 blok
1 tl asem
4 kemirienoten
Olie
Satéstokjes
Kruiden:
1/2 tl laos
1/2 tl sereh
1/2 tl koenjit
1/2 tl gemberpoeder
1 el ketoembar
1/2 el djintan
1 tl trassie
2 tl zout
2 daon djeroek poeroet
Bereidingswijze:
Wrijf de ui, knoflook en kemirienoten fijn en voeg alle kruiden hieraan toe
Meng ook de santen en de asem erdoor
Snijd het vlees in blokjes en wrijf die in met het kruidenmengsel
Steek ze aan de stokjes en rooster het vlees, terwijl u het bestrijkt met olie
Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: BBQ
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie