Ovenschotel uit Lapland

Ingredienten:
100 gram bacon
400 gram runder bieflappen
4 uien
1½ kg aardappelen
1 zakje geraspte oude kaas

Bereidingswijze:
Bak in een braadpan de in kleine reepjes gesneden bacon uit in wat boter.
Voeg hierbij de in reepjes gesneden bieflappen toe. Dit regelmatig omscheppen.
Snijd de uien in ringen en bak deze in een koekepan in wat boter tot ze wat lichtbruin zien.
De aardappels heel even laten koken en ze dan afgieten. Een vuurvaste schaal inboteren.
Leg een laag aardappelen als boden hierin, dan de helft van de gebakken uiringen.
Daarna de helft van de bacon-vlees massa.
Herhaal deze volgorde met als laatste een laag aardappelen en strooi de kaas als laatste erover.
Zet de schaal met deksel in een voorverwarmde oven op 225 graden.
En laat de laplandse schotel ongeveer 3 kwartier gaarstoven.

Bereidingstijd: 60
Voor: 6 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Lapland
Type: Aardappel
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.