Spinazie basilicum salade

Ingredienten:
500 gram verse spinazie
1/4 kop gehakte basilicum
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
1 plak spek
2 theelepels olie
1 eetlepel witte-wijnazijn
1 eetlepel zure room
1/2 theelepel suiker
1 teen knoflook (uitgeperst)
geschaafde parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Hak 500 gram verse spinazie fijn. Meng deze in een kom met 1/4 kop fijngehakte basilicum en 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten.
Snijd 1 plak spek in reepjes en bak ze in een pannetje knapperig. Meng 2 theelepels olie, 1 eetlepel witte-wijnazijn, 1 eetlepel zure room, 1/2 theelepel suiker en 1 uitgeperste teen knoflook door elkaar.
Sprenkel dit mengsel over de salade.
Strooi er de spekjes en geschaafde parmezaanse kaas over. Koel serveren.

Bereidingstijd: 10
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.