Surinaamse pindapaksoisoep

Ingredienten:
750 ml. water
1 stuk bouillontablet
500 gr. paksoi
180 gr. pindakaas, ongesuikerd
2 teentjes knoflook
2 el. zonnebloemolie
1 tl. korianderzaad, gemalen
2 tl. koenjit
1 mespuntje sambal oelek

Bereidingswijze:
Was de paksoi en dep hem droog. Snijd hem daarna in kleine stukjes.

Verhit in de soeppan de olie en fruit de paksoi hierin enkele minuten. Pel de knoflook en pers de teentjes boven de paksoi uit. Voeg alle kruiden inclusief de sambal oelek toe en roerbak alles nog eventjes. Blus met het water en roer de pindakaas met een garde door de soep. Breng de soep nog even aan de kook. Serveer na circa 10 minuten.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Surinaams
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *