Roodbaars met tomatensaus

Ingredienten:
500 gram pruimtomaten
1 ui
1 teentje knoflook
2 takjes oregano
0,5 el suiker
3 el olijfolie
zeezout
versgemalen peper
250 gram roodbaarsfilet
2 takjes tijm
2 el balsamico-azijn

Bereidingswijze:
Ontvel de tomaten en snij ze in stukken.

Pel de ui en snij hem in stukjes.

Breng de tomaten met de ui, hele knoflook, oregano, suiker, 1 dl water en 2 el olijfolie aan de kook. Laat dit ca. 15 minuten koken.

Pureer de saus schuimig en breng op smaak met zeezout en peper.Hou de saus warm.

Was en dep de roodbaars droog.

Verhit de rest van de olijfolie en bak de vis aan beide kanten ca. 2 minuten.

Voeg de tijmblaadjes en de balsamico-azijn toe aan de roodbaars. Bestrooi met zeezout en peper en laat de vis nog ca. 5 minuten bakken.

Snij de vis in stukken en serveer met de schuimige tomatensaus.

Bereidingstijd: 30
Voor: 2 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *