Tempura van mosselen

Ingredienten:
ca. 50 stuks mosselen, 4 dl. visbouillon (van blokjes), 100 gr. gekookte rijst, 50 gr. geraspte kokos, 2 eierdooiers, 100 gr. bloem, 2 dl. water, zout, peper, slaolie om te frituren. Voor de garnering wortelplakjes en peterselie. Voor de dipsaus: 1 eetl. mosterd, 3 eetl. curry saus, 2 eetl. sherry, 1 eetl. ketjapsaus.

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
± 20 mon.Eerst dipsaus maken:de ingredieten in een kom scheppen en goed door elkaar roeren. Tot gebruik in koelkast zetten. Voor het koken van de mosselen 4 dl. water met visblokjes tegen de kook brengen. Mosselen in ruim water grondig wassen, exemplaren die boven drijven eruit nemen en weggooien. Mosselen zes tot acht min. in visbouillon laten stomen. Als alle schelpen open staan zijn de mosselen gaar (nog gesloten schelpen verwijderen). Mosselen uit de schelpen nemen en de schelpen bewaren voor garnering op het bord.
Bereidingswijze:
± 10 min. In frituurpan olie verhitten tot 180 graden. Van bloem, water en eierdooiers een beslag maken. Rijst fijn hakken met de kokos mengen en op bord een leggen. Mosselen door het beslag halen en vervolgens door het rijstmengsel rollen.Ze ca. 4 a 5 min. in de hete olie frituren. Op 4 borden elk 10 tot 12 halve schelpen leggen en hierin de gefrituurde mosselen opdienen. Tussen de mosselen een klein kommetje met saus plaatsen. De borden gerneren met stukjes peterselie en plakjes wortel.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Frituren
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.