Baltische haringsalade

Ingredienten:
2 gerookte haringen
6 aardappels (vastkokend)
2 tomaten
1 komkommer
1 bosje peterselie
1 rode paprika
1 citroen
4 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:
Aardappels schillen, in plakjes snijden en wassen.
De aardappelplakjes beetgaar koken, afgieten en laten afkoelen.
De andere groenten wassen, tomaten en komkommer in plakjes snijden, paprika in reepjes.
peterselieblaadjes van de stengels plukken, wassen en fijnhakken.
Citroensap mengen met olijfolie en gehakte peterselie tot een vinaigrette.
De gerookte haringen van vel ontdoen, eventuele nog aanwezige graatjes verwijderen en de 4 filets op bordjes schikken.
De aardappelschijfjes en de groenten er netjes rond schikken en alles (behalve haringfilet) besprenkelen met de vinaigrette.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Russisch
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *