Kerrie Roodbaars

Ingredienten:
600 g roodbaarsfilet – 1 ui – 1 teentje knoflook – 8 lente-uitjes – 1 rode paprika – 5 dl visfumet – 2,5 dl room – 40 g bloem – 35 g boter – bieslook – 1 eetlepel kerrie – 1 mespuntje gemberpoeder – peper en zout

Bereidingswijze:
De roodbaarsfilets afspoelen en droogdeppen, op graatjes controleren en in grote dobbelstenen snijden. De kerrie mengen met het gemberpoeder en hiermee de stukken roodbaars bestrooien. De ui pellen en fijnsnijden, het knoflook persen.
Bereidingswijze Ui en knoflook even aanstoven in boter. Daarna bestrooien met bloem en de visfumet samen met de room toevoegen. Aan de kook brengen en wat laten inkoken op een zacht vuurtje. De lente-uitjes en de rode paprika schoonmaken en fijnsnijden. Beide ingrediƫnten aan de saus toevoegen en alles nog 5 minuutjes laten doorkoken. Op het einde van de bereiding de stukken vis toevoegen, de saus goed omroeren en nog 4 minuten verder laten sudderen op een zacht vuurtje. Op smaak brengen met peper, zout en eventueel kerrie.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.