verse linguine met krab
Een pasta gerecht wat wij met regelmaat maken. Verse linguine met krab.
Mocht je verse krab gaan gebruiken, vraag dan de vishandelaar of hij het vlees al uit de schaal en scharen kan halen.
Beetje tiki over linguine:
Linguine stammen uit Genua en horen tot de keuken van Ligurië. Bekende gerechten zijn Linguine alle vongole (met Venusschelpen) en Trenette al pesto. Omdat linguine dikker zijn dan spaghetti, is de kooktijd langer.
Lekker licht en een explosie aan smaken. Top gerecht.
Ingrediënten:
- 250 gr krabvlees (vers of uit blik)
- 3 el olijfolie
- 1 handje vers gesneden platte peterselie
- 1 teen knoflook klein gesneden
- 350 gr pomodori tomaat ,ontveld (geplisseerd) en in stukjes
- 60 a 90 ml droge witte wijn
- 350 gr verse of gedroogde linguine
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Als je verse krab hebt dan doe je deze in een vijzel en wrijf het tot pulp. Uit blik is het al fijn zat.
Verhit 2 el olijfolie in een pan. Peterselie en knoflook toevoegen. Voeg ook wat peper en zout naar smaak toe. Bak dit enkele minuten tot de knoflook begint te kleuren. Tomaten ,krabvlees en de wijn erbij doen. Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe roeren. Ondertussen kook je de pasta tot deze al dente is. Beetje kookvocht bewaren.
Doe de pasta terug in de pan en voeg de resterende olie toe. Meng dit alles op hoog vuur.
Roer de tomaten krabsaus door de pasta en giet indien nodig wat kookvocht van de pasta erbij.
Op smaak brengen met peper en zout. Voor het opdienen strooi je er nog wat verse fijn gesneden peterselie over.
Bereidingstijd: 45 minuten
Bereiding: koken
Type: hoofdgerecht
Personen: 4
Land: Italië
Geef een reactie