Lasagne van warm gerookte zalm spinazie en ricotta
Meneer en Mevrouw Proeven hebben allebei een alleenstaande moeder en zorgen regelmatig voor wat aanvoer van “restanten” voedsel. Zeg maar een soort catering 😉
Het was alweer een tijd geleden dat we lasagne van warm gerookte zalm spinazie en ricotta hadden gemaakt. De zalm was in de bonus bij de plaatselijke grootgrutter dus reden om meteen maar wat extra te maken voor de moedertjes.
Dit is een heerlijk gerecht wat je eigenlijk helemaal van scratch zelf kan maken mits je natuurlijk een pasta machine en een rookoven hebt natuurlijk. Zo niet zijn lasagne vellen en gerookte zalm ook te vast te koop bij je eigen dealer.
Ingrediënten:
4 el olijfolie
2 gesnipperde uitjes
1 kl verse spinazie
500 gr ricotta
150 gr geraspte oude kaas
verse geraspte nootmuskaat
800 gr zalmfilet
3 x pastadeeg voor de lasagne vellen
200 ml melk
Verse basilicum
Voorbereiding:
Rook de verse zalm en verdeel deze in kleine stukjes.
Maak het pasta deeg en maak hier mooie dunnen vellen van.
Bereidingswijze:
In een grote pan olie verhitten en de gesnipperde ui 2 a 3 minuten zachtjes aanfruiten. De spinazie beetje bij beetje erdoor bakken en op hoog vuur laten slinken.
Zorg dat je de spinazie droog word door deze uit te laten lekken en weer terug in de pan te doen.
De helft van de ricotta en de geraspte kaas door de warme spinazie heen roeren en van de andere helft met de melk een papje te maken.
Voeg hier dan de nootmuskaat aan toe en breng op smaak met peper en zout
In ovenschaal (schalen) laagjes maken van het spinazie mengsel, zalm en dan een laag lasagne vellen erop.
Als laatste doe je het melk, ricotta mengsel erover. Dan nog een paar blaadjes basilicum erop.
Mocht je nog wat geraspte kaas overhebben kan je dat gerust er ook nog over verdelen.
Dek het af met folie en dit laat je zeker een uur in de koeling opstijven, tijd voor een wijntje zou ik zeggen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de schaal(en) lasagne uit de koelkast in de oven. Vergeet niet de folie eraf te halen.
Laat dit in ongeveer 30 minuten gaar worden en tot dat het ook mooi goudbruin is.
Je kan dit als het gaar is goed invriezen met schaal en al, wat wij dus doen voor de moedertjes. Hoeven ze het alleen nog maar op te warmen.
Voor: 8 personen
Soort: Hoofdgerecht
Tijd: 2.5 uur
Geef een reactie