Chinese kippebouillon

Ingredienten:
2 kippepoten
225 gr. mager buikspek (varken)
1 grote ui
1 groot laurierblad
6 peperkorrels
circa 1,4 liter water
zout
peterselie
verse tuinkruiden

Bereidingswijze:
Doe de kippepoten in de wok. Voeg er het in blokjes gesneden varkensvlees en de in stukken gesneden ui aan toe, met het laurierblad, de peperkorrels en zoveel water dat alles net onder staat. Aan de kook brengen, eventueel opkomend schuim verwijderen, deksel erop en gas lager zetten. Een uurtje laten pruttelen. Kippepoten uit de pan nemen en het vlees eraf snijden. Dit vlees kun je fijnsnijden en later eventueel weer in de soep doen. Schep de ui, het varkensvlees en het laurierblad uit de bouillon. Nu heeft u een magere bouillon die als basis voor andere soepen of sauzen kan dienen. Als u een gekruide kippesoep wilt kunt u nu het fijngesneden kippevlees toevoegen met naar smaak zout, fijngehakte peterselie en verse tuinkruiden.

Bereidingstijd: 90
Voor: personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *