Wijngelei

Ingredienten:
( rijstrand, inhoud 2 l ) -100 g suiker – 16 blaadjes gelatine wit – 1 flesje citroenaroma – ¾ l rode wijn – 1 l blik ananas of abrikozen – 1 zakje vanillesuiker.

Bereidingswijze:
Breng de wijn in een grote kom op kamertemperatuur. Laat de ananas uitlekken en snijd de schijven in vieren (abrikozen halveren). Zeef het vruchtensap door een natgemaakte stevige doek. Week de gelatine twee minuten in koud water en knijp deze daarna uit. Meet 2½dl sap af. Breng de vloeistof met de suiker aan de kook, neem daarna de pan van het vuur en los er al roerende de gelatine met de vanillesuiker in op. Voeg gelatinemengsel en aroma goed kloppende aan de wijn toe.Gebruik een metalen rijstrand of vlakke vorm. Wacht tot de gelei wat stevig begint te worden en schenk dan een klein laagje gelei over de bodem. Wacht nu tot de gelei bijna geheel stijf is. Zet in de ringvorm de plakjes ananas rechtop of maak in een vlakke vorm een figuur van stukjes ananas. Wacht tot de ananas vast ligt en schenk met kleine scheutjes tegelijk wijngelei erbij. Vul het als het weer stevig wordt steeds aan met stukjes ananas. Zorg daarbij dat de vruchten zichtbaar blijven en dat alleen de rand met gelei bedekt is. Zet de gelei 2-3 uur in de koelkast. Stort deze na de vorm kort in zeer heet water te hebben gehouden. Serveer de wijngelei met stijfgeslagen room met een ½l vanillevla.

Bereidingstijd: 200
Voor: 10 personen.
Bereiding: Anders
Gang: Bijgerecht
Keuken: Speciaal
Type: Gebak
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *