Memphis Dry Rub
Memphis Dry Rub
Wat is nu eigenlijk een dry rub.
Hier een beetje wiki:
Een dry rub is onstaan uit het spaanse word charqui wat staat voor gedroogd vlees. Dit is verbasterd tot jerky in het Engels.
Jerk spice is een mengsel van droge ingrediënten om voornamelijk vlees of vis mee in te wrijven. Omdat alle ingrediënten van een jerk spice droog zijn werd het al snel dry rub.
Een dry rub word voornamelijk gebruikt voor slow cooking. Koken op je dooie gemak met een borrel in je hand.
Geloof mij, daar ben ik heel goed in 😉
Ingredienten:
1 el paprikapoeder
0.5 el komijnzaad
1 el uipoeder
1 el knoflookpoeder
1 tl chilipoeder
1 el oregano
1 el grof zeezout
1 el bruine suiker
Bereidingswijze:
Doe alles bij elkaar in een vijzel en stamp/maal alles fijn.
Klaar.. mooi he.
Nu kan je deze rub op een stuk vlees wrijven een paar uur voor bereiding om te marineren.
Als dit op groente wilt gebruiken neem je een beetje dry rub en doe hier een flinke scheut olijfolie bij. Smeer dan hier de groenten mee in en laat dit ook een paar uur staan.
Dan zijn ze klaar om lekker te grillen of BBQ’en
Opmerkingen
-
Pim de Haan
het klinkt goed 🙂
Pingback: Memphis Style Spare Ribs | Proeven en Ruiken