Pasta deeg bereiden

Basisrecept pastadeeg

Zelf pasta maken is het het eenvoudigste wat er is. Hier het basirecept pastadeeg.
Het enige waar je moet zorgen is dat je de juiste bloem neemt. Met gewone patent bloem word het een drama en bovedien maak je grote kans je pasta machine naar zijn grootje te helpen. Gebruik ALTIJD grano duro bloem oftewel tipo00. Het recept is als volgt.

Ingredienten:

  • 200 gr grano duro bloem + extra bloem voor het uitrollen.
  • 1 Theelepel zout,
  • 2 Eieren
  • 1 eetlepel olijolie,
  • 1-2 eetlepels koud water.
Basisrecept pastadeeg
Basisrecept pastadeeg

Bereidingswijze:
Zeef de bloem met het zout in een bergje op je werkblad of aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Klop de eierenĀ  met de olie en 1 eetlepel water los. Schenk dit in het kuiltje. Meng de bloem beetje voor beetje door het mengsel tot het een samenhangend geheel is: voeg zo nodig nog een eetlepel water toe.
Bestrooi het werkblad met een beetje bloem en kneed het deeg ca. 10 minuten tot elastisch is.

Verpak het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Verdeel het deeg in 4 porties en rol elke portie, op een met wat bloem bestrooid werkblad, zo dun mogelijk (ca. 2 mm) uit. Snijd het uitgerolde deeg in dunne reepjes uit van 1/2 tot 1 cm breed (voor tagliatelle) of in plakken van 8 tot 10 cm (voor lasagne of cannelloni). Bewaar de pasta tot gebruik losjes afgedekt (bij voorkeur niet langer dan 3 a 4 uur) tussen twee theedoeken

Bereidingstijd: 90
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Basis
Seizoen: n.v.t.

Deze diashow vereist JavaScript.

Summary
recipe image
Recipe Name
Basisrecept pastadeeg
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

About the author: Mnr Proeven

10 comments to “Basisrecept pastadeeg”

You can leave a reply or Trackback this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 − 9 =