Enchilada’s

Ingredienten:
1 ui, 1 rode Spaanse peper, 3 eetlepels olie, 500 gram rundergehakt, 1/2 liter gezeefde tomaten, zout en versgemalen peper, 1 pakje enchilada sausmix, 16-20 kleine maistortilla’s uit blik, 75 gram geraspte belegen kaas, zure room.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de ui. Maak de peper schoon, halveer hem verwijder desgewenst de zaadjes. Snijd de helften schuin in smalle reepjes.
Verhit de olie in een braadpan en roerbak het gehakt rul. Bak de ui en de peper circa 3 minuten mee. Voeg 1,5 deciliter van de gezeefde tomaten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Maak de enchiladasaus volgens de aanwijzing op de verpakking en roer de rest van de gezeefde tomaten erdoor. Schenk 1/3 van de enchiladasaus in een ovenschaal.
Verpak de tortilla’s, 2 porties, in magnetronfolie en laat ze in de magnetron in 75 seconden (hoogste stand) per portie zacht worden. (Of verhit een laagje olie in een koekenpan en dompel de tortilla’s, met een paar tegelijk, erin. Dep ze droog met keukenpapier).
Schep op elke tortilla wat van het gehaktmengsel, rol de tortilla’s op en leg ze, met de naad naar beneden, in de saus. Verdeel de rest van de saus over de rolletjes en bestrooi het geheel met kaas.
Laat het gerecht in het midden van de oven in circa 25 minuten door en door heet worden.
Schep hier en daar wat zure room op het gerecht.
Lekker met rijst en salade van ijsbergsla, komkommer en tomaat.

Bereidingstijd: 50
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *