Tjap Tjoy (wok groenten)

Ingredienten:
2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, olie, peper, zout, 100 gm gehakte selderij, 100 gm gehakte prei, verse groenten (bv. worteltjes, kool, bloemkool, Chinese kool, tauge), bouillon, 1 eetlepel bloem.

Bereidingswijze:
Schil en fijn hak de uien en knoflook en bak in een middel tot grote wok in 1 eetlepel olie tot lichtbruin. Voeg selderij en prei toe, zout en peper naar smaak en dan de gehakte groenten en blijf bakken op een middelgrote pit, doorgaans roerend. Maak de bouillon klaar (1 bouillonblokje of dezelfde hoeveelheid) met water en de bloem en voeg aan de pan toe. Blijf ongeveer 4 minuten koken, vaak roerend, totdat de groenten gaar zijn.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.