crawfishpie-klaar-op-bord

Hartige taart met rivierkreeftjes

Hartige taart met rivierkreeftjes aka Crawfishpie

crawfishpie-klaar-op-bord
Hartige taart met rivierkreeftjes

Geinspireerd door 24kitchen hebben wij dit recept ook gemaakt. Alleen doen wij niet aan alleen eidooiers, want het is toch zonde om dat eiwit weg te gooien.

 

Bereidingswijze:

Deeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de ingrediënten voor het deeg en laat het deeg circa 1 uur rusten in de koelkast.

Vulling
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Schil en snijd de bleekselderij in blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de ui, knoflook en cajunkruiden, voeg de paprika en bleekselderij toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de room toe en laat circa 5 minuten op laag vuur inkoken. Pluk en hak de peterselie fijn. Snijd de lente-uien in ringen. Verkruimel het beschuit en voeg samen met het ei toe, roer goed door zodat de vulling dikker wordt. En roer de lente-uien erdoor. Haal de pan van het vuur en laat de vulling circa 5 minuten afkoelen en voeg de rivierkreeftstaartjes en peterselie toe.
crawfishpie-vulling-klaar-closeup

Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Kneed het overige deeg bij elkaar en rol opnieuw uit tot een plak. Vul het deeg met de vulling en bestrijk de randen met het mengsel van ei en room. Leg de rest van het uitgerolde deeg op de vulling en druk de kanten goed in elkaar. Snijd het deksel op enkele plaatsen in zodat de stoom kan ontsnappen en versier de taart met het de restjes deeg. Bestrijk het deeg met het mengsel van eidooier en room. Bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten:

285 bloem
170 g koude boter
130 g roomkaas
3 el koud water
1.5 el azijn
1 tl bakpoeder
1 mespuntje zout

Vulling:

1 ui
2 teentjes knoflook
1 groene paprika
3 stengels bleekselderij
1 el boter
1 el cajunkruiden
500 g rivierkreeftjes
0.5 bosje bladpeterselie
2 lente-uitjes
1 heel ei
3 beschuiten
300 ml room

Extra nodig:

1 heel ei
1 el room
taartvorm van 24 cm doorsnede

Oorsprong: Noord-Amerikaans
Soort gerecht: Voorgerecht
Tijd: ca 2 uur

Hartige taart met rivierkreeftjes

Deze diashow vereist JavaScript.

Summary
recipe image
Recipe Name
Hartige taart met rivierkreeftjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 + 9 =