Kabeljauw met mosselen in witte wijnvinaigrette

Ingredienten:
4 stukken kabeljauw
naar smaak peper , zout , wortel , courgette , knolselderij , boter , citroensap
200 g gekookte mosselen
1 dl witte wijn
2 dl visfumet
6 stronkjes witlof
0,5 dl azijn
2 gehakte sjalotjes
2 dl druivenpitolie
1 bos bieslook

Bereidingswijze:
De kabeljauwfilet met peper en zout bestrooien en in 4 vacuumzakjes doen.
De mosselen en in blokjes gesneden groente over de zakjes verdelen en de wijn en visfumet in de zakjes schenken.
In ieder zakje een klontje boter doen en de zakjes vacumeren.
De witlofstronkjes halveren, de harde kern verwijderen en de witlof in fijne reepjes snijden.
De witlof met citroensap besprenkelen, met peper en zout bestrooien en over 4 zakjes verdelen.
De zakjes vacumeren. De zakjes in de combi-steamer van 100 Gr. met stoom in 5-10 minuten gaar laten worden.
De vis uit de zakjes halen, het vocht in een pannetje schenken.
Azijn, sjalotjes, olie en gehakte bieslook toevoegen, goed mengen en op smaak brengen met peper en zout.
De witlof uit de zakjes halen en op voorverwarmde borden leggen.
De vis met groenten en mosselen op het witlofbedje leggen.
De lauwwarme wijnvinaigrette om het geheel schenken.

Bereidingstijd: 25
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stomen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen:

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 − 5 =