Garnalen in bladerdeeg

Ingredienten:
12 grote garnalen 1wortel
2teentjes knoflook 1eetlepel tomatenpuree 2 eieren 20 gram bloem
1 dl droge witte wijn 0,2 dl olie
1 borrelglas cognac laurier
1 ui, 1 sjalotje 1 takje dragon
1 dl slagroom 70 gram boter
peterselie 2 dl bouillon
250 gram bladerdeegzout, peper en tijm

Bereidingswijze:
Maak ui en wortel schoon en snij ze in kleine blokjes. Snij het sjalotje in dunne schijfjes. Smelt wat boter in een pan, voeg er wat olie bij en verhit dit. Fruit hierin snel de ui en wortel. Voeg even later de sjalot toe en de fijngestampte teentjes knof look het takje dragon en een laurierblaadje, wat tijm en wat peterselie. Voeg ook de witte wijn toe en de tomatenpuree. Kruid met wat zout en peper. Laat de saus 20 minuten sudderen. Zeef ze dan. Bak in wat boter op groot vuur de garnalen in hun pantsers, flambeer ze met de cognac en bedek ze met de saus. Laat 5 minuten zachtjes warmen. Kneed ondertussen 20 gram boter met 20 gram bloem tot een zachte massa. Haal de garnalen uit de saus, pel ze en snij ze in 4 stukjes. Bind de saus onder kloppen met zachte boter, maak een mengsel van een eidooier en de slagroom en voeg deze, van het vuur af, bij de saus. Maak deze af op smaak. Zet de saus weg, nadat we de stukjes garnalen met een beetje hiervan hebben bedekt. Laat deza afkoelen. Maak van het bladerdeeg 4 vierkanten. Op een helft van elk vierkant leggen we wat garnalen, maken de randen van de vierkanten vochtig met water en vouwen ze dicht. We drukken de randen aan en snijden ze eventueel bij om er een andere vorm aan to geven. Bestrijk de vierkanten met losgeklopte eidooier en bak ze in 30 minuten in een oven van 200 graden C. Voor het opdienen openen we de pakketjes schenken wat saus erin en maken ze weer dicht. De overblijvende saus serveren we apart.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.