lamsrack

Papillotten met lamsvlees

Superheerlijke papillotten met lamsvlees

Ingredienten:
900 gr lamsvlees
1 bosje lente-uitjes
3 steeltjes oregano en tijm
1/2 bosje dille
300 gr Griekse yoghurt
4 eetlepels olijfolie
versgemalen peper, zout
8 vellen boterhampapier

Bereidingswijze:
Snijd het lamsvlees in blokjes, gaar die even in kokend water en laat ze in een vergiet uitlekken.
Schil de lente-uitjes en snijd ze in ringen.
Spoel de kruiden, schud ze droog, hak ze fijn en doe ze samen met de yoghurt, 3 eetlepels olijfolie en de uitjes in een kom, meng goed en kruid met peper en zout.
Meng er het vlees door en laat dit een kwartiertje intrekken.
Leg telkens 2 vellen boterhampapier op elkaar en bestrijk die met de rest van de olie.
Verdeel het vlees en de yoghurtsaus over de vellen, vouw de hoeken samen en bind ze met keukengaren vast.
Schik de pakketjes op een bakplaat en bak ze 50 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven.

Bereidingstijd: 90
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Type: Vlees
Seizoen:

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 − zestien =